شرکت سازه سبک آرسام

تامین کننده بلوک ساختمانی سبک AAc سیپورکس

شرکت سازه سبک آرسام

تامین کننده بلوک ساختمانی سبک AAc سیپورکس

بلوک‌ سبک عایق چیست ؟

در این مقاله به بررسی هدر رفتن انرژی، مزایا و معایب و اجرای بلوک‌عایق می‌پردازیم و به طور کلی پاسخ به این سوال که بلوک‌عایق چیست ؟ می پردازیم.

بلوک‌عایق چیست؟

با پیشرفت روز افزون ساخت و ساز در شهرهای مختلف و نا کارآمد بودن مصالح قدیمی در حفظ انرژی و ایجاد وزن مرده درساختمان ها، سازندگان به مصالح جدید نظیر بلوک‌عایق رو آورده اند.
بلوک عایق، همان طور که از اسمش پیداست، نقش عایق را در برابر موارد مختلف که در ادامه به آن می پردازیم، در ساختمان سازی ایفا می کند.
بلوک‌عایق با خاصیت عایق حرارتی و برودتی خود، امروزه در حفظ انرژی ساختمان نقش بسزایی دارد.
علاوه بر این بلوک سبک، عایق صوتی است.
استفاده از بلوک عایق در دیوارهای جدا کننده‌ی واحد های ساختمانی بسیار کار آمد عمل می‌کند و به واسطه‌ حباب های فراوان هوا در فوم موجود در این بلوک میزان عبور صدا را کاهش می‌دهد.

چرا باید از بلوک عایق استفاده کرد ؟

امروزه با وجود بالا بودن هزینه های انرژی و سوخت های فسیلی و البته منابع رو به پایان آن ها، سازندگان مجبور به استفاده از مصالحی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی ها شده اند.
با وجود استاندارد هایی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی در ساختمان ها، نظیر مبحث 19 در مقررات ملی ساختمانی، سازندگان ملزم به استفاده از بلوک‌عایق در ساختمان‌سازی هستند.
مبحث 19 مقرارت، سازندگان را موظف به انتخاب مصالحی می کند که باعث صرفه جویی انرژی در ساختمان شود.
امروزه برای رعایت بحث صرفه جویی انرژی در ساختمان ها از انواع بلوک‌عایق حرارتی، صوتی و برودتی استفاده می شود که در ادامه به بررسی این نوع از بلوک سبک می پردازیم.

بلوک فوم‌دار چیست و چگونه یک بلوک سیمانی بلوک‌عایق می شود؟

برخی افراد نمی دانند که بلوک فوم دار چیست؟ برای جواب به این سوال باید بگوییم که به بلوک های عایق حرارتی، اصطلاحا بلوک فوم دار یا بلوک سیمانی فوم دار می گویند.
بلوک‌عایق بلوکی متخلخل است که از سبک دانه ها و سیمان تشکیل می شود.
وجود حباب های گازی و حباب هوای فراوان و متراکم در این نوع بلوک، موجب شده است که یکی از مصالح عایق حرارتی، صوتی و برودتی محبوب در ساخت و ساز باشد.
در بیشتر این بلوک ها از فوم های هوادار و سبک دانه ها استفاده می شود.
این استفاده، منجر به کاهش وزن مرده ساختمان، مصرف ملات کمتر و کاهش سایر هزینه‌ها برای نصب عایق های مختلف در دیوار می شود.

اجرای بلوک عایق

اجرای بلوک‌عایق در دیوارهای جانبی و جدا کننده، به دلیل وجود آهک و چسبندگی بالای آن، به ملات کمتری نسبت به سایر مصالح مشابه نیاز دارد.
تفاوت عمده این بلوک با آجر در این است که می توان آجر را به صورت خام استفاده نمود، اما در برخی موارد بلوک‌عایق را ابتدا باید کاملا خیس نمود.
با این روش بعد از خشک شدن این بلوک خاصیت عایق برودتی را حفظ می نماید.

اجرای بلوک اجرای بلوک‌عایق ساختمان

بلوک‌عایق در اکثر موارد قابل برش است. به طوری که با یک اره معمولی یا شیارزن های متفاوت می توان برای نصب تاسیسات آب، برق و گاز و… روی آن اقدام کرد.
ملات به کار رفته در چینش بلوک‌عایق عموما ملات پودری ساده می باشد. همچنین در برخی از این بلوک ها وجود کام و زبانه باعث استحکام در چیدمان آن برای می شود.

مزایا و معایب بلوک عایق چیست؟

از مزایای بلوک‌عایق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق حرارت
  • عایق صوت و برودتی
  • مقاوم در برابر زلزله
  • مقاومت بالا در برابر حریق و آتش سوزی
  • قابل برش بودن
  • وزن سبک تر
  • کاهش وزن مرده ساختمان که باعث عدم تخریب در زلزله می شود.
  • افزایش سرعت نصب چند برابری در اجرای آن
  • کاهش هزینه ها
  • و ...

اما شاید از معایب مهم این نوع از بلوک های سبک و بلوک‌عایق این باشد که بلوک عایق مناسب اجرا در دیوارهای حامل نیست.

انواع بلوک عایق

با وجود محبوبیت زیاد بلوک‌عایق در ساخت و ساز، به موجب کاهش هزینه ها و افزایش سرعت اجرا و دستمزد کمتر کارگر، انواع مختلف با نام های گوناگون از این بلوک سبک در بازار مصالح ساختمانی یافت می شود.
در زیر به برخی از این موارد که تحت عنوان بلوک سبک هم شناخته می شوند، اشاره می کنیم.

منبع: siporex.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد