بلوک هبلکس و بلوک سیمانی دو نوع بلوک ساختمانی هستند که از مواد مختلفی تولید میشوند و مختصراً در زیر توضیح داده شدهاند:
بلوک سبک هبلکس ، یک نوع بلوک ساختمانی است که دارای سوراخها یا خلاء درونی است. این سوراخها باعث کاهش وزن بلوک میشوند و از مصرف مصالح ساختمانی در مقایسه با بلوکهای سیمانی سنتی کاسته میشود. بلوک هبلکس از مخلوطی از مصالحی مانند سیمان، شن، ماسه، و بعضی اوقات مواد پلیمری تشکیل شده و به صورت بلوکهای مستطیلی یا مربعی با ابعاد مختلف تولید میشوند.
استفاده از بلوک هبلکس در ساختمانها به دلیل ویژگیهایی مانند سبکی، عایق حرارتی و صوتی، سهولت در نصب و کاهش مصرف مصالح ساختمانی بسیار متداول است. این نوع بلوک سبک معمولاً در ساخت دیوارها، پیشدهها، و دیوارهای تاشو استفاده میشوند.
ساختار: این بلوکها دارای سوراخ و خلاء در داخل هستند که آنها را سبک میکند.
مواد اولیه: این بلوکها از مخلوط سیمان، شن، ماسه و سایر مواد پلیمری ساخته میشوند.
سبک وزن و به راحتی قابل حمل.
عایق حرارتی خوبی دارند.
قابلیت اجرای سازههای سریع.
از لحاظ قیمت نسبت به بلوکهای سیمانی معمولی مقرون به صرفهتر هستند.
بلوک سیمانی، نوعی از بلوکهای ساختمانی است که از مخلوط سیمان، شن، ماسه، و آب به همراه مواد افزودنی تشکیل شده است. این بلوکها به صورت جامد و بدون سوراخ درونی بوده و معمولاً به شکل مستطیلی یا مربعی با ابعاد مختلف تولید میشوند. بلوک سیمانی برای ساخت دیوارها، ستونها، پایهها، و سازههای ساختمانی مختلف استفاده میشود.
این بلوکها از نظر ساختاری مقاومت بالایی دارند و به دلیل ویژگیهای مثل سختی، ثبات، و مقاومت در برابر آتش مورد توجه قرار میگیرند. بلوکهای سیمانی معمولاً برای ایجاد دیوارهای داخلی و خارجی ساختمانها، پیشدهها، نردهها، و سازههای ساختمانی دیگر استفاده میشوند. همچنین، ممکن است این بلوکها در ابعاد و اشکال مختلف تولید شده و برای نیازهای خاص ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند.
ساختار: این بلوکها از مخلوط سیمان، شن، ماسه و آب ساخته میشوند و بدون سوراخ در داخل هستند.
مواد اولیه: از مواد معدنی مانند سیمان پرتلند، شن، ماسه و آب استفاده میکنند.
سازههای سیمانی معمولاً سنگینتر از سازههای هبلکس هستند.
از نظر مقاومت به فشار و حرارت به طور کلی معمولاً بیشترند.
عایق حرارتی کمتری دارند مقایسه با بلوکهای هبلکس.
انتخاب بین بلوک هبلکس و بلوک سیمانی به ویژگیها و نیازهای مشخص ساختمان و پروژه مورد نظر بستگی دارد. هرکدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند و باید با توجه به شرایط محلی و نیازهای ساختمانی انتخاب شوند.
قیمت بلوک هبلکس و بلوک سیمانی به عوامل مختلفی ارتباط دارد و ممکن است در هر منطقه و با توجه به شرایط بازار مختلف باشد. برخی از عوامل موثر بر قیمت این بلوکها عبارتند از:
1. نوع مصالح استفاده شده: کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در تولید بلوک، تاثیر مستقیمی بر قیمت دارد. بلوکهای با مواد اولیه با کیفیت بالا ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند.
2. اندازه و ابعاد بلوک: بلوکها با ابعاد مختلف ممکن است قیمتهای متفاوتی داشته باشند. بلوکهای بزرگتر معمولاً گرانتر هستند.
3. تعداد خرید: مقدار سفارش و حجم خرید نیز میتواند بر قیمت تأثیر بگذارد. در مواردی که تعداد بلوکهای سفارش زیاد باشد، ممکن است تخفیفات ویژهای اعمال شود.
4. هزینه حمل و نقل: فاصله بین محل تولید و محل مصرف نیز تأثیرگذار است. هزینه حمل و نقل بلوکها ممکن است قیمت را تحت تأثیر قرار دهد.
5. شرایط بازار: شرایط بازار مانند تقاضا و عرضه، تغییرات قیمت را تحت تأثیر قرار میدهد. در شرایط بازار رقابتی، قیمتها ممکن است کاهش یا افزایش یابد.
به عنوان یک راهنمای عمومی، معمولاً قیمت بلوک هبلکس به دلیل ساختار سبکتر و مصرف کمتر مواد در مقایسه با بلوکهای سیمانی، کمی پایینتر است. اما این تفاوتها به عوامل فوق و شرایط مختلف بازار بستگی دارد. برای دقت بیشتر، میتوانید با تولیدکنندگان محلی یا فروشگاههای مصالح ساختمانی در منطقه خود تماس بگیرید و قیمتهای جاری را استعلام کنید.
ابعاد بلوکهای سیمانی نیز میتوانند متنوع باشند و به عوامل مختلفی مانند استانداردها، نوع استفاده، و منطقه تولید بستگی داشته باشند. در ادامه، ابعاد استاندارد برخی از بلوکهای سیمانی را ذکر میکنم:
بلوک های سیمانی توخالی دیواری باید در اندازه های 40×30×20 ، 40×20×20 و 40×10×20 سانتی متر ساخته شوند.
تولیدکنندگان ممکن است بلوکهایی با ابعاد خاص بر اساس سفارش مشتریان یا نیازهای پروژه تولید کنند. ابعاد این نوع بلوکها میتوانند متنوع باشند. بهتر است همواره از تولیدکننده محصول یا استانداردهای ملی در منطقه خود برای اطلاعات دقیقتر در مورد ابعاد بلوکهای سیمانی استفاده کنید.
بلوک هبلکس یک نوع مصالح ساختمانی است که از مخلوطی از سیمان، شن، آب، و هوا به عنوان یک مواد ساخته شده است. این بلوکها از طریق فشاردهی و خشک کردن به شکل نهایی خود میرسند. ابعاد بلوک هبلکس ممکن است با توجه به استانداردها، منطقه جغرافیایی و تولیدکننده متغیر باشد. در اینجا چند ابعاد متداول برای بلوک هبلکس آورده شده است:
قیمت هبلکس 8 سانتی
قیمت هبلکس 10 سانتی
قیمت هبلکس 15 سانتی
قیمت هبلکس 20سانتی
تولیدکنندگان ممکن است ابعاد اختصاصی برای بلوک هبلکس خود تعیین کنند. بنابراین، ممکن است از ابعاد متفاوتی نسبت به استانداردها استفاده کنند.
اطلاعات دقیقتر را میتوانید از تولیدکننده محصول یا استانداردهای ملی مربوطه در منطقهی خود دریافت کنید. ابعاد بلوک هبلکس معمولاً در جداول فنی یا برچسب محصول ذکر میشود.
بلوکهای سیمانی و بلوکهای هبلکس دو نوع مصالح ساختمانی هستند که در ساخت و سازها به کار میروند. هرکدام از این دو نوع بلوک ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند. در زیر به برخی از ویژگیها و نتایج مهم هرکدام اشاره میشود:
ترکیب مواد:
سیمان: بلوکهای سیمانی از مخلوط سیمان، شن، آب و مواد پوزولانی تشکیل شدهاند.
مقاومت فشاری:
مقاومت بالا: بلوکهای سیمانی معمولاً دارای مقاومت بالای فشاری هستند.
استحکام کششی:
استحکام کمتر در کشش: استحکام کششی بلوکهای سیمانی ممکن است کمتر از مقاومت فشاری آنها باشد.
وزن:
سنگین تر: بلوکهای سیمانی معمولاً سنگینتر از بلوکهای هبلکس هستند.
ترکیب مواد:
هوا و خاکستر سبک: بلوکهای هبلکس حاوی سیمان، شن، آب، و هوا هستند، که باعث سبکی آنها میشود.
مقاومت فشاری:
مقاومت متوسط تا پایین: مقاومت فشاری بلوکهای هبلکس معمولاً کمتر از بلوکهای سیمانی است.
استحکام کششی:
استحکام کششی نسبتاً خوب: بلوکهای هبلکس از استحکام کششی نسبتاً خوبی برخوردارند.
وزن:
سبکتر: بلوکهای هبلکس به دلیل حاوی هوا و خاکستر سبک، سبکتر از بلوکهای سیمانی هستند.
- انتخاب بین بلوک سیمانی و بلوک هبلکس به ویژگیهای مورد نیاز پروژه و محیط کاری بستگی دارد.
- بلوکهای سیمانی به دلیل مقاومت بالا، برای باربریها و سازههایی که نیاز به مقاومت فشاری زیاد دارند، مناسب هستند.
منبع: جام جم آنلاین
در صورتی که از بلوک های سبک در دیوارچینی ساختمان استفاده می کنید، باید به این نکته دقت کنید که به دلیل مقاومت بالا و ویژگی عایق بودن نیازی به ملات ماسه سیمان ندارید. چسب بلوک سیپورکس یا هبلکس به دلیل وزن بسیار کم به آسانی قابل حمل است و در هنگام نیاز ظرف مدت 7 دقیقه آماده می شود. هر کیسه چسب سیپورکس معادل 2000 کیلوگرم ملات ماسه و سیمان می باشد.
ضخامت چسب در بلوک سبک سیپورکس حداقل 3 و حداکثر 6 میلی متر بوده در صورتی که در بلوک های سیمانی 2 الی 3 سانتی متر می باشد.
در به کارگیری بلوک های سیپورکس بهتر است قبل از استفاده از چسب به روشی که در ویدیو نشان داده شده است مرطوب گردد تا مصرف چسب کاهش و عملکرد آن بهتر شود. ملات ماسه و سیمان موجب افزایش بار مرده ساختمان شده و عایق مناسبی در مقابل سرما، گرما و صوت نمی باشد.
چسب بلوک های سیپورکس با کاهش بار مرده ساختمان و جلوگیری از هدر رفتن انرژی در مقابل زلزله نیز دارای مقاومت بالایی می باشد که پس از 3 ساعت به مقاومت نهایی خود رسیده و غیر قابل جدا شدن خواهد بود.
نکته قابل توجه که باعث صرفه جویی در مصرف ملات می باشد این است درهر متر مربع 15 الی 20 لیتر ملات ماسه و سیمان با وزن مخصوص 50 الی 70 کیلوگرم استفاده می شود. در مقابل در هر متر مربع 2 الی 4 کیلوگرم بسته به ضخامت بلوک، چسب استفاده می شود.
بیشتر بدانید: ملات سیمان یا چسب مخصوص سیپورکس ؟
برای راهنمایی بیشتر در مورد مقایسه چسب بلوک سیپورکس با ملات سنتی می توانید مقاله “ملات سیمان یا چسب مخصوص سیپورکس” را بخوانید.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار ما را در کانال تلگرام (siporex.ir) و اینستاگرام (siporex.ir)
این چسب بلوک هبلکس سیپورکس یکی از مقاوم ترین چسب بلوک برای چسباندن بلوک های سبک ساختمانی (بلوک بتن گازی) به شمار می رود که قدرت چسباندگی فوق العاده ای دارد. چسب سیپورکس فقط برای چسباندن بلوک های بتن سبک اتوکلاو شده مانند بلوک سیپورکس و هبلکس و هر نوع بلوکی که با فرآیند اتوکلاو AAC ساخته شده اند، مناسب است.
چسب سیپورکس به رنگ سفید است و حین کار با آن ظاهر زیبا و یکسانی روی سطح دیوار ایجاد می کند. طرز تهیه چسب بلوک را می توانید در ویدیو بالا مشاهده کنید. برای درست کردن ملات چسب و مخلوط آن به میزانی که در ویدیو گفته شده توجه کنید.تمام نکات مهم برای استفاده از این چسب ذکر شده که شما می توانید به راحتی مطابق آن عمل کنید.
استفاده از این چسب برای دیگر بلوک های ساختمانی مانند بلوک سیمانی و… کاربرد ندارد و نتیجه مطلوبی از آن آنطور که باید حاصل نمی شود.
حتما دقت کنید که پس از اعمال چسب روی بلوک از چکش برای تنظیم بلوک ها مانند ویدیو استفاده کنید تا بلوک ها به خوبی به هم بچسبند. برای خرید این محصول می توانید با انتخاب ” چسب بلوک سیپورکس ” از جزئیات آن مطلع و نسبت به خرید آن اقدام کنید.
چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید می توانید با 2-02188780480 تماس بگیرید تا کارشناسان سیپورکس شما را راهنمایی کنند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار ما را در کانال تلگرام (siporex.ir) و اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.
وال هنگ یا فلاش تانک که با نام توالت فرهنگی دیواری هم شناخته می شود، امروزه بسیار مورد استفاده قرار گرفته است و در سرویس بهداشتی علاوه بر زیبایی در مصرف آب نیز صرفه جویی می کند. با انتخاب مقایسه وال هنگ گبریت با سایر وال هنگ ها می توانید مقایسه دو وال هنگ را مشاهده نمایید.
فلاش تانک در 2 مدل توکار و روکار ساخته شده که مدلی که شرکت سازه سبک آرسام ارائه می دهد، مدل توکار است. به دلیل این که مخزن این محصول داخل دیوار قرار می گیرد، فضای کمی را اشغال می کند و در فضای سرویس بهداشتی و حمام هم صرفه جویی می شود. وال هنگ گبریت دارای 2 دکمه برای تنظیم حجم تخلیه آب است. دکمه اول حداکثر مقدار 2 لیتر آب را تخلیه می کند و دکمه دوم حداکثر تا 8 لیتر آب را تخلیه می کند. این حجم آب مقدار واقعی است و مانند برخی محصولات مقدار اسمی نیست.
بیشتر بدانید: نصب وال هنگ
چنانچه قصد خرید این محصول را دارید، با انتخاب فلاش تانک توکار Geberit می توانید آن را به سبد خرید خود اضافه کنید.
با انتخاب فلاش تانک توکار می توانید اطلاعات دقیق تری در مورد انواع وال هنگ ها کسب کنید.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار ما را در کانال تلگرام (siporex.ir) و اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.
زلزله یا زمین لرزه یکی از بدترین بلایای طبیعی است که امروزه موج زیادی در کشورها ایجاد کرده است. استفاده از مصالح مرغوب و ضد زلزله یکی از روش های مناسبی است که باعث جلوگیری از تخریب ساختمان می شود. بلوک هبلکس سیپورکس یا هر نوع بلوک سبک اتوکلاو شده aac از بهترین مصالح ساختمانی برای مقابله با زلزله به شمار می رود که در این راستا آزمایش و شبیه سازی هایی انجام شده که این مقاومت بالا را اثبات کرده است. در این ویدیو به طور کامل به موضوع زلزله و جلوگیری از آسیب ساختمان در زلزله پرداخته ایم.
اخیرا زلزله ترکیه که یکی از زمین لرزه های خطرناکی بود که در این سال ها مشابه آن رخ نداده بود، بسیاری از ساختمان ها را تخریب کرد. این زلزله به بزرگی ۷.۸ ریشتر در ساعت ۴ و ۱۷ دقیقه بامداد در روز دوشنبه ۶ فوریه سال ۲۰۲۳ در کانون این کشور، خاورمیانه را تکان داد و در قسمت هایی از غرب آسیا و شرق مدیترانه به خوبی حس شده است. شمار کشته شدگان و زخمی ها در این حادثه خیلی زیاد بوده است. بزرگی این زمین لرزه به اندازه ای بود که در کشورهایی نظیر، سوریه، عراق، عربستان، اردن، لبنان و فلسطین هم احساس شده است. یونیسف زمین لرزه این کشور را شدیدترین زلزله در ۱۰۰ سال گذشته در غرب آسیا دانست.
برای مشاوره و خرید بلوک سبک با 02188780480 در تماس باشید تا کارشناسان سیپورکس راهنماییتون کنند.
همراه ما باشید با مقاله: 10 نکته مهم برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
برای اطلاع از جدیدترین اخبار ما را در کانال تلگرام (siporex.ir) و اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.
یکی از ابزارهای کاربردی در صنعت ساختمان سازی، استفاده از گونیا بلوک است. خیلی از اوقات در دیوارچینی نیاز است که بلوک ساختمانی را به طور صاف و دقیق در سایز خاصی استفاده کنیم و سایز استاندارد بلوک به کارمان نمی آید؛ به همین منظور از گونیای سیپورکس به عنوان ابزاری برای یکدست بریدن بلوک سبک (بلوک aac) استفاده می شود. جنس این محصول از فلز ساخته شده و از مقاومت و کیفیت بالایی برخوردار است.
هنگام استفاده از گونیا برش بلوک با سرعت و دقت بیشتری انجام خواهد گرفت و به راحتی می توانید از آن استفاده نمایید. روش استفاده از گونیا بدین صورت است که حین کار برش بلوک با اره دستی، باید گونیا را روی بلوک قرار داده و پس از قرارگیری صحیح روی آن، به کمک اره دستی برش را انجام دهید.
همچنین از مزایای دیگر این محصول این است که موجب کاهش پرتی بلوک می شود. در برش بلوک ها با استفاده از اره دستی احتمال این که بلوک به طور نامساوی و کج بریده شود، وجود دارد. به همین دلیل خرید گونیای برش بلوک سیپورکس پیشنهاد مناسبی برای راحتی کار شما خواهد بود.
چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتری در رابطه با این محصول داشتید با 02188780480 در تماس باشید تا از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار ما را در کانال تلگرام (siporex.ir) و اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.
اکثر خانه های ایرانی دارای توالت های سنتی هستند که افراد اگر تمایل داشته باشند می توانند به جای آن از توالت فرنگی استفاده کنند. اما در خانه های جدید و مدرن امروزی به دلیل این که از فضای خانه استفاده مفید و بهینه ببرند، با ساخت و استفاده از توالت فرنگی جدید در این فضا صرفه جویی می کنند. امروزه انواع توالت فرنگی از نظر جنس، نوع تخیله و شکل ظاهری طراحی و تولید شده اند که نمونه ای که در ادامه آن را شرح می دهیم، توالت فرنگی دیواری است.
البته در بعضی از خونه ها که فضای کافی دارند از هر دو نوع استفاده می کنند ولی در اکثر خانه ها به دلیل این که فضای کافی برای هر دو نوع وجود ندارد، و برای بیماران و افراد مسن و افرادی که به فکر سلامتی خود هستند و می خواهند از کمر درد و زانو درد جلوگیری کنند، از توالت فرنگی استفاده می کنند. زیرا استفاده از توالت های معمولی برای این افراد مشکل ساز خواهد بود.
قیمت توالت فرنگی دیواری بهترین و جدیدترین توالت فرنگی است که با ارتفاع مشخصی از زمین به دیوار متصل و نصب می شوند و مخزن آن در دیوار قرار می گیرد.
توالت فرنگی توکار به دلیل این که جای کمی می گیرد، برای سرویس های بهداشتی کوچک بهترین گزینه است. از مزیت های این توالت فرنگی توکار این است که به دیوار نصب می شود و در موقع نیاز به توالت ایرانی به راحتی می توان آن را باز کرد. در صورت استفاده مجدد از این توالت فرنگی می توان آن را دوباره به روی دیوار متصل نمود.
توالت فرنگی دیواری بدون پایه زمینی ساخت کشور آلمان است و دارای بهترین کیفیت است. مجرای خروجی افقی این محصول به قطر 102 میلی متر و وزن آن 15/1 کیلوگرم می باشد. این توالت فرنگی دارای استاندارد EN 997 و درب و نشمین آن به رنگ سفید است.
در ویدیوی زیر نحوه نصب توالت فرنگی همراه با وال هنگ گبریت آموزش داده شده است. طریقه نصب برای انواع توالت فرنگی دیواری هم بدین صورت می باشد. در پایان می توانید از طریق بخش نظرات، سوالات خود را در رابطه با نصب توالت فرنگی یا وال هنگ بیان کنید. همچنین می توانید با مشاوران ما در تماس باشید.
نصب توالت فرنگی دیواری سرامیکی بسیار پرطرفدار است و از لحاظ زیبایی و کیفیت مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این مدل، مخزن سرویس همانطور که از نامش مشخص است به صورت توکار داخل دیوار نصب می شود و توسط دکمه هایی که داخل ساختار آن است و مربوط به آب سرد و گرم می شود، می توان از سیفون آن استفاده کرد.
محصولات ما: انواع شیرآلات ساختمان و راه های خرید آن
ما را در اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.
نحوه بارگیری بلوک سبک به چه صورت است؟ بلوکهای سبک یکی از مصالح ساختمانی محبوب هستند که برخی به اشتباه تصور می کنند که این بلوک ها همان بلوکهای سیمانی سنتی هستند. این بلوکها به دلیل وزن سبکتر نسبت به بلوکهای سنگینتر مانند بلوکهای بتنی، مقاومت در برابر حرارت، عایقهای صوتی و حرارتی بهتر، سهولت در حمل و نقل و کاهش هزینههای ساخت محبوبیت زیادی دارند.
نحوه بارگیری بلوکهای سبک معمولاً به شکل زیر است:
نحوه بارگیری بلوک سبک به چه صورت است؟ وسیله نقلیههایی که برای بارگیری بلوکهای سبک مورد استفاده قرار میگیرند باید قادر باشند تا بلوکها را به صورت ایمن و به مقدار مورد نیاز حمل کنند. در انتخاب وسیله نقلیه مناسب برای بارگیری بلوکهای سبک باید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
نحوه بارگیری بلوک سبک به چه صورت است؟ وسیله نقلیههای مناسب برای بارگیری بلوک aac سیپورکس عموماً شامل کامیونها، وانت های بزرگ، تریلرها و کامیونهای دوگانه میباشند. انتخاب نوع وسیله نقلیه به میزان مورد نیاز و مقدار بلوکهای سبکی که باید حمل شوند بستگی دارد. همچنین مطمئن شوید که وسیله نقلیه انتخابی دارای تجهیزات و ابزارهای لازم برای بارگیری و حمل بلوک هاست.
پیشنهاد سیپورکس: مزایا و معایب بلوک هبلکس
مراقب باشید که در هنگام بارگیری و جابجایی بلوکها از وسایل مناسب با ایمنیهای لازم برای حفظ سلامتی کارگران استفاده شود. همچنین همواره به توصیهها و دستورالعملهای تولیدکننده بلوکها توجه کنید تا بهترین نتیجه را در استفاده از آن ها داشته باشید.
نحوه بارگیری بلوک سبک
نحوه بارگیری بلوک هبلکس به چه صورت است؟ بلوک هبلکس، سیپورکس یا هر بلوک سبک aac دارای مزایای زیادی هستند که هنگام بارگیری و حمل آنها از این مزایا بهرهمند میشوید. مزایای بلوکهای سبک هنگام بارگیری عبارتند از:
به طور کلی بلوکهای سبک به عنوان مصالح ساختمانی پرکاربرد و موثر شناخته میشوند که از طریق استفاده از آن ها در پروژههای ساختمانی، مزایای اقتصادی و کاربردی مهمی به دست میآید. نحوه بارگیری بلوک سبک به چه صورت است؟
بلوک سبک یک بلوک تخصصی و منحصربه فرد ساختمان است که کاربردهای بسیار زیادی دارد بنابراین باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد. هنگام تهیه و بارگیری بلوک سبک باید به یک تامین کننده معتبر مراجعه کنید تا به خوبی شما را راهنمایی کنند و بتوانید تصمیم درستی بگیرید. با انتخاب ” بلوک سیپورکس ” می توانید شاهد سایز بلوک سبک در فروشگاه ما باشید. کارشناسان ما در سیپورکس در کنار شما هستند تا شما را راهنمایی کنند و بتوانید بهترین محصول را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.
منبع: siporex.ir
بلوک سبک هبلکس دارای تنوع در سایز بندی است که با ورود به دسته بندی محصولات و انتخاب بلوک سیپورکس می توانید شاهد اندازه های مختلف بلوک ها باشید. بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر یکی از پرفروش ترین سایزها می باشد.
یکی از اسامی پرکاربردی که برای بلوک هبلکس مورد استفاده قرار گرفته شده است، بلوک AAC می باشد. AAC در زبان انگلیسی، Aerated Autoclaved Concrete می باشد که در زبان فارسی به اختصار، AAC گفته می شود. ترجمه Aerated Autoclaved Concrete در زبان فارسی، بلوک هوادار بتنی اتوکلاو شده می باشد.
مهمترین شاخص بلوک سبک هبلکس سایز 25 سانتی متر (و سایر بلوک های هبلکس استاندارد تولید شده)، ارائه گواهینامه استاندارد بلوک هبلکس می باشد. این گواهینامه ارائه شده دارای نشان ملی استاندارد ایران می باشد.
یکی دیگر از اسامی بلوک هبلکس، بلوک بتنی اتوکلاو شده می باشد. بلوک بتنی اتوکلاو شده در صنعت ساختمان سازی، فوق العاده جدید و تازه می باشد. این نوع بلوک بتنی از ترکیب سیمان، پودر آلومینیوم و پودر سیلیس با مقدار زیادی آب، تولید شده است.
در اصل، مواد اولیه بلوک بتنی با یکدیگر مخلوط می شوند و در شرایط کاملا کنترل شده ای (مطابق طرح اختلاط استاندارد بلوک بتنی هوادار) تولید شده اند. مخلوطی که در محیط تمیز و به دور از آلودگی به دست آمده، وارد تونل اتوکلاو می گردد.
در تونل اتوکلاو، مخلوط هبلکس تحت فشار مشخص و کنترل شده بخار آب، پخته می شود (در اصطلاح، عملآوری می شود.). پس از آن که مخلوط پخته و از دستگاه خارج شد، بلوک به اندازه های دلخواه (مطابق سایز بلوک هبلکس)، برش می خورد.
بلوک هبلکس 25 سانتی متر و سایر بلوک های هبلکس استاندارد را بلوک سبک گازی می گویند. چرا که وزن انواع سایز بلوک هبلکس نسبت به سایر بلوک های بتنی، پایین تر است و علی رغم این موضوع، بلوک های هبلکس فوق العاده بادوام هستند. می توان گفت که بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر در برابر مصالح سنگین ساختمانی، مقاوم می باشد.
واژه طراحی بهینه ساختمان، اصولا زمانی کاربر دارد که هدف طراحی ساختمان مقاوم در برابر زلزله می باشد. بله، از بلوک سبک هبلکس سایز 25 سانتی متر هم برای ایمن سازی ساختمان در برابر زلزله استفاده می شود. مطابق آیین نامه شماره 2800 زلزله در ایران، هر چه وزن ساختمان بالا برود، نیروی جانبی ناشی از زلزله هم افزایش می یابد و خرابی به جای مانده به صورت محسوسی افزایش می یابد.
بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر و سایر ابعاد بلوک هبلکس در مقایسه با بلوک های بتنی هم اندازه خود، سبکتر هستند. وزن انواع بلوک هبلکس معادل یک سوم یا به عبارتی 33% بلوک های بتنی موجود در بازار است. از این رو، می توان گفت که وزن بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر، 66% از وزن سایر بلوک های بتنی موجود در بازار، کمتر است.
چرا که جرم حجمی و چگالی انواع بلوک هبلکس تولید شده، فوق العاده پایین می باشد. از طرفی در هنگام زلزله، وزن ساختمان تاثیر بارزی در نیروی اینرسی زلزله دارد. یعنی هر چه وزن ساختمان بیشتر، نیروی اینرسی زلزله هم بیشتر و به تبع آن، خرابی ساختمان هم بیشتر خواهد شد.
بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر و 30 سانتی متر همانند سایر بلوک های هبلکس استاندارد دارای گواهینامه، سبک وزن می باشد. از ابعاد بلوک هبلکس برای چینش دیوارهای داخلی، خارجی و پیرامونی استفاده می شود.
به این منوال، وزن ساختمان ساخته شده، کاهش می یابد و در هنگام بروز زلزله، خرابی ناشی از زلزله به صورت چشمگیری کاهش می یابد. استفاده از بلوک هبلکس باعث می شود که فولاد مصرفی در ساختمان، 30% کاهش یابد و به شکیل تر حالت ممکن، وزن ساختمان کاهش می یابد. کاهش وزن ساختمان بایستی اصولی باشد تا مقاومت ساختمان دچار آسیب و کاهش نشود.
یکی از انواع بلوک های بتنی موجود در بازار، بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر می باشد که با به روزترین و جدیدترین تکنولوژی های موجود دنیا طراحی و تولید شده است. جدیدا برخی از سازندگان و تولیدکنندگان بلوک های بتنی هبلکس در ساخت بلوک ها از پودر آهک هم استفاده میکنند.
پودر آهکی که در ساخت بلوک استفاده می شود، مقاومت بلوک هبلکس را به شدت کاهش می دهد. بایستی گفت که بلوک هبلکس استاندارد فاقد پودر آهکی است. پیشتر مواد اولیه موجود در بلوک هبلکس بتنی، خدمت شما معرفی شد. زمانی که پودر آهکی وارد مخلوط کیک هبلکس میشود، تمام استانداردهای موجود را برهم میزند.
بلوک آهکی تولید شده، شاید در ظاهر مشابه بلوک هبلکس بتنی باشد ولی در باطن هیچ شباهتی با یکدیگر ندارد. بلوک هبلکس دارای گواهینامه می باشد و فوق العاده مقاوم می باشد در حالی که بلوک آهکی به ظاهر هبلکس، فوق العاده شکننده و ضعیف است.
این نوع بلوک آهکی فاقد گواهینامه استاندارد می باشد. قیمت بلوک آهکی (همان بلوک هبلکس دارای پودر آهک) خیلی پایین تر از قیمت بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر می باشد. خریداران سریع فریب قیمت را میخورند و خام ارزانی می شوند. از این رو، ساختمان های بی کیفیت و ضعیف ساخته می شود و بر اثر زلزله (یا لرزش و هر گونه زمین لرزها) فرو می ریزد.
اولین و مهمترین ویژگی بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر، سبک وزن بودن آن می باشد. وزن هر بلوک هبلکس یک پنجم وزن بلوک بتنی می باشد. پایین بودن وزن بلوک هبلکس های تولید شده در ایران به معنای پایین بودن مقاومت آن نیست.
ابعاد بلوک هبلکس به نحوی طراحی شده اند که در برابر مصالح ساختمانی سنگین وزن هم ایمن باشند. وزن هر بلوک هبلکس و هر پالت سایز بلوک هبلکس در گواهینامه آن ذکر شده است. ناگفته نماند که حجم هر بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متری از حاصل ضرب طول و عرض و ارتفاع آن، به دست می آید.
انواع سایز بلوک هبلکس در برابر صوت و نفوذ سر و صدا عایق هستند و مانع از عبور و مرور صوت می شوند. به همین دلیل از بلوک هبلکس به عنوان بهترین عایق صوت شناخته می شود. استفاده از بلوک هبلکس در صنعت ساختمان سازی، مدتی است که باب شده است و مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته است.
ساختمان هایی که با بلوک هبلکس ساخته شده اند، بر خلاف ساختمان های پوست پیازی هستند و در برابر سر و صدا ایمن هستند. در این نوع ساختمان ها، سکوت حکم فرما می باشد و سر و صدایی که ایجاد شده است در فضای داخلی ساختمان می ماند و به بیرون منتشر نمیشود.
ابعاد بلوک هبلکس به نحوی می باشد که بلوک ها به راحتی روی هم قرار می گیرند. استادکار به راحتی و بدون زحمت، بلوک ها را روی هم میچیند. چینش دیوارهای داخلی، خارجی و پیرامونی با استفاده از بلوک هبلکس برای استادکار راحت و ساده است.
این بلوک هبلکس همانند سایر ابعاد بلوک هبلکس در برابر گرما و حرارت ایمن است. مقاومت بالای بلوک هبلکس زبانزد همگان است. در هنگام آتش سوزی و بروز هرگونه حرارتی (گرمای بیش از حد)، بلوک هبلکس پخته نمی شود و دچار آسیب و شکستگی نمی گردد.
برخی معتقدند که استفاده از انواع مختلف سایز بلوک هبلکس، هزینه های ساخت را کاهش می دهد. دیوارچینی با بلوک هبلکس 25 سانتی متر فوق العاده به صرفه است. از این جهت بایستی گفت که تمام مدل ها و سایزهای بلوک هبلکس این قابلیت را دارند.
در وهله اول، قیمت بلوک هبلکس نسبت به سایر بلوک های بتنی بالاتر می باشد. در نظر اول، شاید استفاده از بلوک های هبلکس در صنعت ساختمان سازی به صرفه نباشد ولی مطابق آن چه در بالا، بیان کردیم، بلوک هبلکس استفاده از فولاد را تا 30% کاهش می دهد. از این رو، بخشی از هزینه ها کنترل می شود. از طرف دیگر، برای چسباندن بلوک ها به یکدیگر نیازی به سیمان نیست. چسب بلوک هبلکس مناسب این کار می باشد و قیمت آن بهتر از سیمان می باشد.
بلوک هبلکس دارای سطحی صاف و سفید رنگ، می باشد و دیگر نیازی به گچ و خاک نمی باشد. کاهش هزینه های گچ و خاک و فولاد مصرفی، هزینه های خرج شده را کاهش می دهد. چسب پودری یا همان چسب بلوک هبلکس دارای دو رنگ می باشد، یکی خاکستری و دیگری سفید. بسته به نیاز پروژه و نظر استادکار، رنگ چسب پودری انتخاب می شود.
چسب پودری در کیسه های 25 کیلوگرمی بسته بندی شده است و به بازار ارائه شده است. هر کیسه 25 کیلوگرمی چسب پودری با 6 لیتر یا 7 لیتر آب قاطی می شود و استادکار از مخلوط چسب پودری برای چسباندن سطوح خارجی بلوک هبلکس استفاده میکند. قیمت چسب پودری نسبت به سیمان پایینتر است و زمانی که از کمپانی سازنده بلوک هبلکس خریداری شود، به صرفه تر خواهد بود.
اگر خریدار، بلوک هبلکس مدنظر خود را به صورت مستقیم از کمپانی سازنده خریداری کند، پالت های خریداری شده به وسیله کامیون (جفت محور و تک محور) و تریلی برای وی ارسال میشود. برای خریدهای جزئی، فروشنده پالت ها را از طریق باربری های دارای مجوز برای خریدار ارسال می کند.
هر تریلی می تواند 20 پالت از بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر را حمل و نقل کند. کامیون جفت محور در کل توان جا به جایی 10 پالت بلوک هبلکس سایز 25 سانتی متر و کامیون تک محور توان جا به جایی 8 پالت را دارد.
هر ماشینی که در باربری فعالیت دارد، میتواند پالت ها را جا به جا کند. هزینه باربری پالت ها بر اساس وزن آن ها محاسبه می شود و هر چه وزن پالت ها بیشتر باشد، هزینه حمل و نقل آن ها هم بیشتر خواهد بود. بهتر است در هنگام خرید بلوک هبلکس، چسب پودری هم تهیه کنید تا در هزینه ها صرفه جویی گردد.
همراه ما باشید با: همه چیز درباره بلوک هبلکس
انتخاب بین بلوک سبک هبلکس و بلوک سفالی بستگی به نیازها، شرایط محیطی، و موارد دیگر دارد. هرکدام از این دو نوع بلوک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که باید در نظر گرفته شوند. در ادامه به برخی از مزایا و معایب هرکدام اشاره میشود:
مزایا:
معایب:
برای رفع موارد فوق، شرکت سازه با استفاده از نیروهای مجرب به صورت رایگان در پروژه ساختمانی حضور خواهند داشت و تهیه نقشه ها و محاسبات مورد نیاز توسط این شرکت بدون دریافت هزینه انجام خواهد شد.
بخوانید: بلوک هبلکس چیست؟ 10 مزایا و قیمت بلوک هبلکس
بلوک هبلکس یا بلوک سفالی
مزایا: مقرون به صرفه بودن
معایب:
انتخاب:
اگر نیاز به ساختار سبک، سهولت در حمل و نصب، و عایق حرارتی خوب دارید، بلوک سبک هبلکس گزینه مناسبی است. اما اگر به دنبال بلوکی هستین که برای شما مقرون به صرفه باشه بلوکهای سفالی ممکن است گزینه بهتری باشند. در هر صورت، انتخاب بین این دو نوع بلوک باید با مطالعه دقیقی از نیازها و شرایط محیطی صورت گیرد.
در مورد بلوک سفال بیشتر بدانید: مراحل و روش تولید انواع آجر سفال چگونه است؟
بلوک هبلکس و بلوک سفالی دو نوع متفاوت از مواد ساختمانی هستند که در ساخت و ساز استفاده میشوند. در زیر تفاوتهای اصلی بین آنها را بررسی میکنیم:
از اینرو، انتخاب بین بلوک هبلکس و بلوک سفالی بستگی به نیازها و شرایط خاص هر پروژه ساختمانی دارد. به طور کلی، بلوک هبلکس برای ساختمانهایی که به مقاومت بیشتر در برابر فشار و ضربه و همچنین خواص عایقی نیاز دارند مورد استفاده قرار میگیرد، در حالی که بلوک سفالی بیشتر در ساختمانهایی با نیازهای زیبایی و ظاهر سنتی استفاده میشود.
بلوک هبلکس یا بلوک سفالی
بلوک سبک هبلکس به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد، در انواع مختلفی از سازهها مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از کاربردهای اصلی آن عبارتند از:
با این حال، باید توجه داشت که استفاده از بلوک سبک هبلکس یا هر نوع مصالح دیگری بستگی به نیازها، شرایط محیطی و بودجه پروژه دارد و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
قیمت روز بلوک هبلکس (همان بلوک های ساختمانی سبک ساخته شده از موادی مانند بتن و سیمان) به چند عامل بستگی دارد که عبارتند از:
۱. قیمت مواد اولیه: قیمت بلوک هبلکس به قیمت مواد اولیه مانند بتن، سیمان، شن، ماسه و غیره وابسته است. افزایش در قیمت این مواد میتواند تأثیر مستقیمی بر قیمت بلوک هبلکس داشته باشد.
۲. هزینه تولید و تامین ماشینآلات: هزینه تولید بلوک هبلکس شامل هزینههای نیروی کار، انرژی مورد نیاز برای تولید، هزینه نگهداری و تعمیرات ماشینآلات و تجهیزات تولیدی و غیره است. افزایش در این هزینهها ممکن است باعث افزایش قیمت بلوک هبلکس شود.
۳. هزینه حمل و نقل: هزینه حمل و نقل مواد اولیه و محصولات نهایی نیز بر قیمت بلوک هبلکس تأثیر میگذارد. افزایش در قیمت سوخت و هزینههای حمل و نقل میتواند باعث افزایش قیمت بلوک هبلکس شود.
۴. تقاضا و عرضه: مانند هر کالای دیگر، قیمت بلوک هبلکس نیز به تقاضا و عرضه در بازار وابسته است. افزایش تقاضا و کمبود عرضه ممکن است منجر به افزایش قیمت گردد و بالعکس.
۵. شرایط بازار عمومی: عواملی مانند تورم، نرخ ارز، شرایط اقتصادی کلان، سیاستهای دولتی و … نیز میتوانند بر قیمت بلوک هبلکس تأثیر بگذارند.
بنابراین، قیمت بلوک هبلکس به طور کلی به ترکیبی از این عوامل بستگی دارد و ممکن است در طول زمان تغییر کند.
بلوک هبلکس یا بلوک سفالی
قیمت بلوک سبک هبلکس نسبت به بلوک سفال اغلب بالاتر است به دلیل مزایایی که این نوع بلوکها نسبت به بلوکهای سفالی دارند. این مزایا شامل موارد زیر میشود:
۱. سبکی وزن: بلوکهای هبلکس نسبت به بلوکهای سفالی سبکتر هستند. این باعث میشود که هزینه حمل و نقل آنها کمتر باشد، از این رو قیمت نهایی آنها معمولاً بالاتر است.
۲. عایق حرارتی و صوتی بهتر: بلوکهای هبلکس به دلیل ساختار سلولی داخلیشان، عایق حرارتی و صوتی بهتری نسبت به بلوکهای سفالی دارند. این مزیتها میتوانند باعث افزایش قیمت آنها شود.
۳. سرعت و آسانی نصب: بلوکهای هبلکس به دلیل سبکی و اندازههای بزرگتر، به سرعت و آسانی نصب میشوند که این امر میتواند هزینه کاری را کاهش دهد و در نتیجه قیمت نهایی را افزایش دهد.
۴. کیفیت ساخت: بلوکهای هبلکس معمولاً با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و ماشینآلات خاص تولید میشوند که کیفیت ساخت و یکنواختی بالاتری نسبت به بلوکهای سفالی دارند، این نیز میتواند به افزایش قیمت آنها منجر شود.
به طور کلی، بلوکهای سبک هبلکس به دلیل مزایای فنی و عملیاتی خود نسبت به بلوکهای سفالی، هزینه تولید بیشتری دارند که این موضوع ممکن است باعث افزایش قیمت نهایی آنها شود.
منبع: siporex.ir